Οδηγίες για την αντικατάσταση των αμορτισέρ 1

Πριν την αφαίρεση του αμορτισέρ

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή ή το εγχειρίδιο που συνοδεύει την αντίστοιχη συσκευασία. -Αν χρειαστεί, καθαρίστε την περιοχή της ανάρτησης από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. -Αν το αυτοκίνητο παραμείνει επάνω στους τροχούς ή χρειαστεί να σηκωθεί απ’το έδαφος, θα εξαρτηθεί από τη σχεδίαση της ανάρτησης. – Παρατηρείστε προσεκτικό τη θέση των αμορτισέρ και σημειώστε τη θέση όλων των επιμέρους εξαρτημάτων. Σε ορισμένα αμορτισέρ, κυρίως σ’αυτά που τοποθετούνται οριζόντια, παίζει ρόλο η κατεύθυνση των αρμών.

Συναρμολόγηση Μη χρησιμοποιήσετε πιστόλι αέρα κατά την τοποθέτηση. Υπάρχει κίνδυνος στο σφίξιμο να στραβώσει τη ράβδο του εμβόλου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του σφραγίσματος και τη χαλάρωση του εσωτερικού εμβόλου. Μή πιάσετε τη ράβδο του εμβόλου με τανάλια ή κάβουρα. Αυτό θα ξύσει το χρώμιο και θα επιταχύνει τη φθορά του σφραγίσματος λαδιού. Πριν την τοποθέτηση, γυρίστε το αμορτισέρ στη σωστή του θέση (αυτό δεν είναι απαραίτητο στα αμορτισέρ υψηλής πίεσης).

Μη συμπιέσετε τα ελαστικά δαχτυλίδια των αρμών. Σφίξτε όλα τα παξιμάδια των αρμών, χωρίς να τα τερματίσετε. Σφίξτε τα παξιμάδια με τον ειδικό κοχλία-μανέλα τη στιγμή που το όχημα βρίσκεται με τους τροχούς στο έδαφος και αφού αφήσετε να περάσει λίγη ώρα από την τελευταία φορά που κινήθηκε.

και ύστερα… Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών. Ελέγξτε αν οι τροχοί είναι ευθυγραμμισμένοι.

 

Διαβάστε ακόμη:

 1. Ανάρτηση
 2. Συστήματα μπροστινής ανάρτησης
 3. Συστήματα πίσω ανάρτησης
 4. Αναρτήσεις MacPherson
 5. Τεχνολογία των υδραυλικών αμορτισέρ
 6. Αμορτισέρ αερίου
 7. Η νέα γενιά αμορτισέρ αερίου: Sensa-Trac
 8. Αμορτισέρ εξισορρόπησης φορτίου
 9. Αμορτισέρ: ο αθέατος παράγοντας
 10. Πως καταλαβαίνουμε στην οδήγηση τα ελαττωματικά αμορτισέρ
 11. Βλάβες που οφείλονται σε φθορές των αμορτισέρ
 12. Οδηγίες για την αντικατάσταση των αμορτισέρ 2
 13. Αφαίρεση και τοποθέτηση ενός συμβατικού αμορτισέρ
 14. Αφαίρεση και τοποθέτηση γονάτου και φυσιγγίου στο σύστημα ανάρτησης