Η νέα γενιά αμορτισέρ αερiου: τεχνολογία Sensa-Trac Monroe

Sensa-Trac Monroe

Το Sensa-Trac Monroe χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που βασίζεται αφενός στη μεγάλη εμπειρία της Monroe στο χώρο αυτό και αφετέρου στα ήδη υπάρχοντα αμορτισέρ αεριου. Το Sensa-Trac βασίζεται στην καλά δοκιμασμένη τεχνολογία πίεσης αερίου που χρησιμοποιείται στο Gas-Matic της Monroe και ενσωματώνει την νεα τεχνολογία PSD (Θέσης ευαίσθητης απόσβεσης) που επιτρέπει στο αμορτισέρ να προσαρμόζεται αυτόματα στις αλλαγές των συνθηκών του οδοστρώματος και της οδήγησης. Αυτή η μοναδική δυνατότητα επιτυγχάνεται με μια κωνοειδή εγκοπή ακριβείας, κατεργασμένη πάνω στο τοίχωμα του σωλήνα πίεσης. Η εγκοπή ενεργεί ως πρόσθετη παρακαμπτήρια δίοδος λαδιού, γύρω από το σύστημα του εμβόλου, όταν το έμβολο περνά πάνω από την εγκοπή, παρέχοντας μια πρόσθετη ζώνη απόσβεσης στο Sensa-Trac. Αυτή η πρόσθετη ζώνη επέτρεψε στους μηχανικούς της Monroe να σχεδιάσουν το Sensa-Trac, έτσι ώστε να συμπεριφέρεται σαν αμορτισέρ που αντιλαμβάνεται αυτόματα και αντιδρά στις αλλαγές των συνθηκών του οδοστρώματος.

 

ΑΠΟΣΒΕΣΗ PSD: το ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Το ST με την μοναδική του τεχνολογία PSD (Θέσης ευαίσθητης απόσβεσης) προσαρμόζεται αυτόματα στις αλλαγές των συνθηκών του οδοστρώματος και της οδήγησης

Απόδοση

Η απόδοση του αμορτισέρ Sensa Trac μεγιστοποιείται εξαιτίας της πλήρους συμβατότητας του, με τον κάθε τύπο αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί της Monroe δοκιμάζουν προσεκτικά κάθε εφαρμογή του SensaTrac στο όχημα για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Έτσι διασφαλίζεται ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάρτησης κάθε οχήματος λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό των δυνάμεων ελέγχου στις διάφορες ζώνες απόσβεσης του Sensa-Trac. Το Sensa-Trac συνδυάζει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και ανοίγει νέους ορίζοντες στην απόδοση των αμορτισέρ, προσαρμοστικότητα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, βελτιωμένο έλεvχο του οχήματος, καλύτερη ανταπόκριση σε απότομους ελιγμούς.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Διαβάστε ακόμη:

 1. Ανάρτηση
 2. Συστήματα μπροστινής ανάρτησης
 3. Συστήματα πίσω ανάρτησης
 4. Αναρτήσεις MacPherson
 5. Τεχνολογία των υδραυλικών αμορτισέρ
 6. Αμορτισέρ αερίου
 7. Αμορτισέρ εξισορρόπησης φορτίου
 8. Αμορτισέρ: ο αθέατος παράγοντας
 9. Πως καταλαβαίνουμε στην οδήγηση τα ελαττωματικά αμορτισέρ
 10. Βλάβες που οφείλονται σε φθορές των αμορτισέρ
 11. Οδηγίες για την αντικατάσταση των αμορτισέρ 1
 12. Οδηγίες για την αντικατάσταση των αμορτισέρ 2
 13. Αφαίρεση και τοποθέτηση ενός συμβατικού αμορτισέρ
 14. Αφαίρεση και τοποθέτηση γονάτου και φυσιγγίου στο σύστημα ανάρτησης